Склад натурального мила завжди простий та зрозумілий:
• рослинні або тваринні жири — мильна основа;
• гліцерин;
• ефірні олії та масла;
• мінеральні пігменти;
• природні добавки (мелені трави або кава, зерна маку, глина тощо).
Строк придатності натурального мила не може перевищувати 1,5 роки, навіть, якщо були використані такі натуральні консерванти, як ефірні олії, бензойна, саліцилова та сорбінова кислоти, а також вітамін Е. Як правило, натуральне мило має не такі рівні краєчки нарізки, природний колір та тонкий аромат, зумовлений ефірними оліями, які не накопичуються в організмі, а виводяться з нього подібно до більшості лікарських препаратів; таке мило має антисептичні та бактерицидні властивості, що здатні гасити запальні процеси. Звісно, вартість такого мила є високою, і придбати його можна лише у спеціалізованих супермаркетах.
Таке майже не шкодить оточуючому середовищу, вкрай рідко викликає алергію та подразнення. До того ж воно дуже приємне на дотик та вирізняється ніжним ароматом!